Visuell identitet
Publisert: 1. januar 2023
Sist endret: 19. januar 2023
Finanstilsynets grafiske profilprogram er definert for trykte og digitale flater og skal tilfredsstille kravene til universell utforming.
Logo
Finanstilsynets logo finnes i to varianter, en med riksvåpen og en uten. Den består av et navnetrekk og en vertikal linje i tillegg til riksvåpenet. Navnetrekket og den vertikale linjen gir et moderne og elegant uttrykk, og det er en kontrast til riksvåpenet. Linjen gir navnetrekket egenart når logoen brukes uten riksvåpenet. Bruk av logoen med riksvåpen er mer formelt, med egne retningslinjer. Her kan du se retningslinjer for størrelser, farger, avstander og bruksområder.
Typografi
Finanstilsynet benytter to profilfonter: Open Sans for digitale flater og Aktiv Grotesk for trykte publikasjoner.
Farger
Finanstilsynet har et fargespekter som skal være gjenkjennelig på nett og i trykksaker. Her kan du lese mer om profilbærende farger og bruken av sekundære farger.
Ikoner
Finanstilsynets profilmanual skiller mellom funksjonelle og illustrative ikoner. Som ikonbibliotek benytter vi Material Design Icons som utgangspunkt. I prinsippet skal ikke ikoner benyttes for å beskrive innhold, men i hovedsak beskrive funksjonalitet.
Informasjonsgrafikk
Formålet med informasjonsgrafikk er å formidle informasjon på en forståelig og effektiv måte, og der den står sammen med tekst, skal den styrke innholdet og bryter opp teksten med grafiske elementer. All informasjonsgrafikk skal følge kravene for universell utforming.
Spekter
Et visuelt kjennetegn som Finanstilsynet benytter i det grafiske formspråket, er ulike fargespektre.
Bildebruk
Finanstilsynets fotostil skal kunne gjenkjennes gjennom bruken av skarpe og tydelige motiver, bevisst bruk av dybdeskarphet og fokus. Fotostilen er basert på svart-hvitt-bilder.
Video
Finanstilsynet produserer videoer blant annet fra pressekonferanser, seminarer, foredrag og i enkelte tilfeller intervjuer. Det kan også lages videoer til rekrutteringsformål eller for å presentere Finanstilsynet for en bredere målgruppe.