Kontroll av finansiell rapportering i Aker BioMarine ASA
Brev
Publisert: 19. mai 2010
Sist endret: 9. mai 2017
Vår referanse: 09/11175
Arkivkode: 732
Dato: 06.05.2010
1. Innledning
Finanstilsynet har gjennomgått enkelte regnskapsmessige forhold ved årsregnskapet til Aker BioMarine ASA for 2008, jf. verdipapirhandelloven (”vphl”) § 15-1 tredje ledd. Det vises til tidligere korrespondanse, senest foretakets svarbrev av 12. februar 2010, og møte med foretaket.
Punkt 2 nedenfor omhandler goodwill. Aker BioMarine har i 2008 nedskrevet goodwill knyttet til krillsegmentet i selskapsregnskapet, men ikke i konsernregnskapet. Foretaket har opplyst at dette skyldes ulik verdi på den kontantgenererende enheten i konsernregnskapet og selskapsregnskapet. Finanstilsynet har også påpekt at det skulle vært gitt ytterligere informasjon om nedskrivningsvurderinger knyttet til goodwill. Foretaket har opplyst at det vil gi slik informasjon i fremtidig rapportering. Finanstilsynet tar foretakets redegjørelse til etterretning.
Punkt 3 nedenfor omhandler omregning fra funksjonell valuta til presentasjonsvaluta. Foretaket har benyttet gjennomsnittlig valutakurs for året, men har opplyst at dette kun har hatt liten betydning for årsresultatet. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
I punkt 4 til 6 nedenfor har Finanstilsynet påpekt mangler ved noteopplysningene på flere områder. Foretaket har opplyst at de vil gi ytterligere informasjon i fremtidig rapportering og dette er også innarbeidet i årsregnskapet for 2009. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
2. Goodwill
2.1 Nedskrivning
Ved utgangen av 2008 hadde Aker BioMarine en balanseført goodwill på 339 MNOK i konsernregnskapet avlagt i henhold til IFRS (note 11 i konsernregnskapet), mens i selskapsregnskapet til Aker BioMarine ASA avlagt i henhold til NGAAP var hele goodwillen nedskrevet (note 8 i morselskapet). Goodwill før nedskrivning i morselskapet var på 339 MNOK. Goodwillen som er nedskrevet i morselskapet er den samme som er opprettholdt i konsernregnskapet. Goodwillen oppstod i forbindelse med en virksomhetssammenslutning med Natural ASA. Ut fra omtalen i delårsregnskapet for fjerde kvartal 2008, følger det at goodwillposten i selskapsregnskapet ble nedskrevet ”basert på revurdering av selskapets underliggende verdi i den globale økonomiske situasjonen”. Videre fremkommer det at ”tilsvarende konsernposter ble testet og ingen nedskrivning var nødvendig”.
Det er ikke gitt begrunnelse for ulik behandling av nedskrivning av goodwill i konsernregnskapet og selskapsregnskapet. Finanstilsynet har bedt foretaket om å redegjøre for ulik behandling av nedskrivning av goodwill i konsernregnskapet avlagt i henhold til IFRS og selskapsregnskapet til Aker BioMarine ASA avlagt i henhold til NGAAP.
Foretaket har opplyst at det i desember 2006 ble gjennomført en kapitalforhøyelse ved tingsinnskudd i Aker BioMarine ASA. Tingsinnskuddet bestod av aksjer i Natural ASA med en verdi på 0,5 mrd NOK og aksjer i Aker BioMarine Antarctic AS med en verdi på 3,4 mrd NOK. Totalt var verdien av tingsinnskuddet 3,9 mrd NOK. Tingsinnskuddet ble regnskapsført til virkelig verdi i selskapsregnskapet. Natural ASA og Aker BioMarine Antarctic AS var under samme kontroll som Aker BioMarine ASA, og i konsernregnskapet til Aker BioMarine ble anskaffelsen regnskapsført til konsernkontinuitet. Foretakene ble en del av Aker BioMarines krillsegment og inngikk i samme kontantgenererende enhet. Natural ASA ble senere innfusjonert i Aker BioMarine ASA. Fusjonen ble regnskapsført til konsernkontinuitet og goodwill på 339 MNOK ble dermed innregnet i selskapsregnskapet. I løpet av 2008 ble det gjennomført en nedskrivningsvurdering. Det ble identifisert et nedskrivningsbehov for balanseførte størrelser i selskapsregnskapet knyttet til krillsegmentet. Fordelingen av nedskrivningen ble foretatt i samsvar med foreløpig norsk standard NRS (F) Nedskrivning av anleggsmidler. Punkt 6.3 i NRS (F) krever følgende:
”Nedskrivningen skal fordeles på eiendelene som inngår i vurderingsenheten. Nedskrivningen skal først gjennomføres på goodwill. Når goodwill er satt til null, skal gjenværende nedskrivning fordeles på de andre eiendelene i vurderingsenheten.”
Goodwill ble derfor nedskrevet til null i selskapsregnskapet til Aker BioMarine ASA, mens aksjene i datterselskapet Aker BioMarine Antarctic AS ble nedskrevet med 2,9 mrd NOK til 0,6 mrd NOK.
Når det gjelder konsernregnskapet, var den balanseførte verdien tilordnet krillsegmentet 0,4 mrd NOK, og lavere enn gjenvinnbart beløp. Det forelå dermed ikke et verdifall på goodwill på konsernnivå per 31. desember 2008.
Finanstilsynet tar foretakets redegjørelse til etterretning.
2.2 Forutsetninger og noteopplysninger
I henhold til IAS 36 Verdifall på eiendeler skal det gis en rekke opplysninger knyttet til foretakets beregning av gjenvinnbart beløp for kontantgenererende enheter som inneholder goodwill.
Aker BioMarine har presentert opplysninger om nedskrivningsvurdering i note 11 til konsernregnskapet. Her fremgår det at gjenvinnbart beløp for krillsegmentet er beregnet ved bruk av en diskontert kontantstrømmodell, men det fremgår ikke eksplisitt at gjenvinnbart beløp er beregnet ut i fra bruksverdi. Det følger av IAS 36.134 at det skal informeres om gjenvinnbart beløp for enheten er beregnet ut fra bruksverdi eller virkelig verdi fratrukket salgsverdi, jf. IAS 36.134 c). Det følger av IAS 36.134 a) at det skal gis informasjon om den balanseførte verdien av goodwill tilordnet de ulike kontantgenererende enhetene. Slik informasjon er ikke gitt i årsregnskapet for 2008. Aker BioMarine opplyser at foretaket tar Finanstilsynets kommentarer til etterretning og har gitt denne informasjonen i årsrapporten for 2009. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
Aker BioMarine har i note 11 til årsregnskapet 2008 gitt opplysninger om budsjetterte inntekter fra 2009 (0,2 mrd NOK) til 2018 (1,3 mrd NOK), årlig vekst etter 2018 på 3 %, samt økning i kostnader i perioden på 3 %. Videre er den benyttede diskonteringsrenten oppgitt til 11,2 %. Aker BioMarine har overfor Finanstilsynet redegjort nærmere for fastsettelsen av disse forutsetningene. I perioden 2009-2011 har foretaket anslått en generell årlig markedsvekst på 15-20 %, og viser til en ekstern markedsrapport. Økningen i inntekter er basert på en generell markedsvekst på 15 % for perioden 2009-2011, samt en forventning om å øke markedsandelen fra 0,2 % i 2009 til 0,8 % i 2011. I perioden 2012-2015 bygger økningen i inntekter på en årlig markedsvekst på 10 % samt at foretaket øker sin markedsandel til 1,3 %. Foretaket forventer en økende driftsmargin i estimatperioden med bakgrunn i den skalerbarhet som ligger i forretningsmodellen. En stor andel av konsernets driftskostnader er uavhengig av produksjonsvolumer og bidrar til økende driftsmargin ved økt salg.
Det følger av IAS 36.134 d) at det skal gis en beskrivelse av de viktigste forutsetningene som ledelsen har benyttet ved estimering av kontantstrømmer for perioden som omfattes av de siste budsjetter eller prognoser. Informasjonen skal inkludere en beskrivelse av ledelsens metode for å fastsette verdiene knyttet til hver av de viktigste forutsetningene, jf. IAS 36.134 d) ii). I henhold til IAS 1.116 og 1.120 (IAS 1 revidert nr. 125 og 129) skal det gis opplysninger om estimatusikkerhet og opplysningen skal gis på en måte som hjelper brukere av finansregnskapet å forstå de vurderingene som ledelsen gjør om fremtiden. Selv om det i årsregnskapet for 2008 var gitt informasjon om størrelsen på de viktigste forutsetningene, var det etter Finanstilsynets vurdering ikke gitt tilstrekkelig informasjon om metoder for å fastsette de viktigste forutsetningene eller til å forstå de vurderinger ledelsen gjør om fremtiden. Foretaket har i årsregnskapet for 2009 gitt informasjon om metoder for å fastsette de viktigste forutsetninger. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
I henhold til IAS 36.134 f) må det i note presenteres en sensitivitetsanalyse hvis endring av en viktig forutsetning innenfor et rimelig mulighetsområde, ville ha medført at balanseført verdi av enheten overstiger dens gjenvinnbare beløp. En slik analyse er ikke gitt og Finanstilsynet har bedt foretaket redegjøre for de vurderinger som er gjort i forhold til dette notekravet.
Aker BioMarine har utarbeidet og oversendt en sensitivitetsanalyse som viser endringer i gjenvinnbart beløp ved ulike kombinasjoner av endringer i diskonteringsrente og terminalvekst. En slik analyse vil danne grunnlag for fremtidig rapportering. Analysen viser blant annet at gjenvinnbart beløp for krillsegmentet vil være mindre enn balanseført verdi i konsernregnskapet pr 31. desember 2008 ved en diskonteringsrente på mer enn 12,4 % gitt en terminalvekst på 3 %. Ved en diskonteringsrente på 11,2 % vil balanseført verdi være tilnærmet lik gjenvinnbart beløp ved en terminalvekst fra 2018 på 0,6 %. Tilsvarende informasjon om 2009 er gitt i årsregnskapet for 2009. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
3. Omregning til presentasjonsvaluta
Av note 1 og 2 til foretakets årsregnskap fremkommer det at resultatregnskap og kontantstrøm for datterselskap med USD som funksjonell valuta er omregnet til presentasjonsvalutaen (NOK) ved å anvende en gjennomsnittlig valutakurs for året.
I henhold til hovedregelen i IAS 21.39 b) skal valutakursen på transaksjonstidspunktet benyttes ved omregning av inntekter og kostnader fra funksjonell valuta til presentasjonsvaluta. Det kan av praktiske årsaker ofte anvendes en gjennomsnittlig kurs for perioden, men dette er ikke korrekt dersom det er betydelig svingninger i valutakursene, jf. IAS 21.40.
Vekslingsforholdet USD/NOK var i årets tre første kvartaler relativt stabilt, med en gjennomsnittlig vekslingskurs for årets ni første måneder på omtrent 5,2. I fjerde kvartal svekket derimot den norske kronen seg betydelig i forhold til USD, og den gjennomsnittlige vekslingskursen for fjerde kvartal var tilnærmet 6,8 (30 % høyere). På bakgrunn av svingninger i foretakets inntekter og kostnader fra kvartal til kvartal samt de betydelige svingningene i valutakursene, har Finanstilsynet stilt spørsmål ved anvendelsen av årets gjennomsnittlige valutakurs ved omregning til presentasjonsvaluta.
Aker BioMarine har opplyst at datterselskaper med USD som funksjonell valuta enten hadde svært begrenset aktivitet i 2008 eller inngikk i gruppen ”avviklet virksomhet” som ble solgt i november 2008. Foretaket er enig i at bruk av gjennomsnittskurs ikke er korrekt ved betydelige svingninger i valutakursene, men opplyser at svingningene i valutakursen har hatt liten betydning for Aker BioMarines årsresultat i 2008. Foretaket har underbygget dette med beregninger som viser forskjellen mellom bruk av gjennomsnittlig kurs for året og gjennomsnittlig kurs per måned.
Finanstilsynet tar dette til etterretning.
4. Salg av virksomhet
4.1 Salg av Aker Ocean Harvest AS
Segmentene Argentina og Færøyene (”fiskerivirksomheten”) ble solgt til Aker ASA i 2008. Segmentet Argentina bestod av de heleide datterselskapene Aker BioMarine Trading Ltd, Aker BioMarine Corp, Aker BioMarine Group Holding Ltd, Estremar S.A., og Pesquera del Atlantico Sur. Segmentet Færøyene bestod av det heleide datterselskapet Næraberg Holding AS og det tilknyttede foretak p/f Næraberg. Salget foregikk ved at denne virksomheten ble skutt inn i et nystiftet datterselskap Aker Ocean Harvest AS og alle aksjene solgt til Aker ASA. Finanstilsynet har påpekt at beskrivelsen av salget i note 3 fremstår som uoversiktelig. Det opplyses i note 3 at det er tatt et tap i forbindelse med transaksjonen på 337 MNOK, mens det i tabellen fremkommer at tapet i forbindelse med transaksjonen var på 64 MNOK.
Foretaket erkjenner at salget av Aker Ocean Harvest AS var forenklet presentert i årsrapporten for 2008. Foretaket har opplyst at 337 MNOK var nedskrivning av fordringer, mens samlet tap ved salg av virksomheten utgjorde 64 MNOK. Foretaket har gitt ytterligere informasjon om tapsberegningen i årsregnskapet for 2009. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
Finanstilsynet har i tillegg påpekt at det ikke er gitt tilstrekkelige opplysninger om hvilke eiendeler som er solgt, jf. IFRS 5.41. Foretaket erkjenner at note 3 i konsernregnskapet burde inneholdt en nærmere beskrivelse av avhendingsgruppen som inngikk i den solgte virksomheten, jf. IFRS 5.41 a). Foretaket opplyser videre at for fremtidig rapportering vil foretaket inkludere en mer omfattende beskrivelse av lignende transaksjoner i årsregnskapet, slik at man tilfredsstiller de opplysningskrav som fremkommer av IFRS 5.41 b). Manglende informasjon for 2008 er gitt i årsregnskapet for 2009. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
4.2 Salg av fartøyet Antarctic Navigator
Fartøyet Antarctic Navigator ble solgt fra virksomhets segment Antarctic (krill) til Aker ASA for 550 MNOK ifølge årsberetning for 2008. Det fremkommer i note 12 at gevinst ved salget utgjør 44 MNOK. Det er ikke gitt ytterligere opplysninger om salget i note 28 om transaksjoner med nærstående parter. Det er imidlertid gitt mer informasjon om salget i presentasjon til fjerde kvartal 2008 og regnskapet for fjerde kvartal 2008. Det fremkommer her at Aker ASA tok over 24,6 MUSD gjeld knyttet til fartøyet samt at Aker BioMarine har fått en rentebærende fordring på Aker på 415 MNOK. Summen av disse to størrelsene utgjør 550 MNOK. I informasjonsmemorandumet side 67 note 5 fremkommer det i tillegg at netto bokført verdi av skipet var 490 MNOK, og at gevinst fra salget var 60 MNOK før skatt og 43 MNOK etter skatt. Dette er etter Finanstilsynets vurdering vesentlig informasjon for forståelse av transaksjon med nærstående parter, jf. IAS 24.17. Foretaket erkjenner at de opplysninger som fremkommer av årsrapporten for 2008 i note 12 og note 28 isolert sett ikke er tilfredsstillende for forståelsen av transaksjonen. Foretaket opplyser at det for fremtidig rapportering vil presentere informasjon vedrørende transaksjoner med nærstående i års- og kvartalsrapporter på en slik måte at leser får tilstrekkelig forståelse for transaksjonene med slik rapport som eneste informasjonskilde.
Finanstilsynet tar dette til etterretning.
5. Opplysningskrav i henhold til IFRS 7 Finansielle instrumenter – opplysninger
5.1 Kategorier av finansielle eiendeler og finansielle forpliktelser
Aker BioMarine har ikke gitt opplysninger om den balanseførte verdien av hver av kategoriene av finansielle instrumenter slik disse er definert i IAS 39, jf. IFRS 7.8. Foretaket opplyser at balanseført verdi av finansielle eiendeler og forpliktelser fremgår av note 26 til årsregnskapet, men erkjenner at denne i sin ordlyd avviker fra definisjonene i IAS 39. Foretaket vil i fremtidig rapportering benytte de begreper som er definert i IAS 39. Dette er innarbeidet i årsregnskapet for 2009. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
5.2 Virkelig verdi av finansielle instrumenter
I note 26 til årsregnskapet gis en tabell som viser balanseført verdi og virkelig verdi av finansielle instrumenter, herunder kundefordringer, leverandørgjeld, og langsiktig gjeld. Det fremgår videre at ”Fair value is based on the market price quoted at the balance sheet date”. Finanstilsynet har stilt spørsmål ved om det finnes aktive markeder for de instrumentene som er spesifisert i tabellen og ba om en redegjørelse for hva foretaket la i denne formuleringen.
Foretaket ser i ettertid at begrepet ”markedspriser” i note 26 kun burde vært benyttet for selskapets obligasjonslån som er notert på Oslo Børs. Foretaket har i årsregnskapet for 2009 gitt en mer omfattende beskrivelse av verdsettelsen av sine finansielle instrumenter for å oppfylle de opplysningskrav som fremkommer av IFRS 7.25-30. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
Videre viste note 26 at virkelig verdi var lik bokført verdi for alle finansielle eiendeler og finansielle forpliktelser. Finanstilsynet bemerker at virkelig verdi av langsiktig gjeld vil kunne avvike fra amortisert kost når foretakets kredittrisiko endres både for flytende rente lån og for fastrentelån. I tillegg vil virkelig verdi på fastrentelån endres som en følge av endringer i rentenivået. Finanstilsynet ba i den forbindelse foretaket redegjøre for fastsettelsen av virkelig verdi på foretakets langsiktige gjeld.
Foretaket innså at opplysningene i årsregnskapet var unøyaktige og gjorde en ny vurdering av den virkelige verdien på langsiktig gjeld. Foretaket ga følgende informasjon:
Lån | Bokført verdi – IFRS (NOK mill) |
Bokført verdi – NGAAP (NOK mill) |
Virkelig verdi (NOK mill) |
Subordinert konvertibelt lån | 370 | 422 | 426 |
Sikret serielån | 120 | 120 | 120 |
Usikret obligasjonslån | 750 | 750 | 529 |
Foretaket har overfor Finanstilsynet redegjort for hvordan virkelig verdi på de ulike lånene er beregnet.
Finanstilsynet tar dette til etterretning og legger til grunn at det ligger vurderinger/beregninger til grunn for opplysninger om virkelig verdi av finansielle instrumenter i fremtidig rapportering. Finanstilsynet minner om at når det benyttes en verdsettingsmetode, skal det opplyses om hvilke forutsetninger som er anvendt for beregning av virkelig verdi for hver klasse av finansielle eiendeler eller finansielle forpliktelser (IFRS 7.27).
5.3 Art og omfang av risiko som oppstår av finansielle instrumenter
Kredittrisiko
Det fremgår av balansen per 31. desember 2008 at foretaket i tillegg til kontanter, har langsiktig fordringer på 563 MNOK, og kundefordringer og andre kortsikte fordringer på 69 MNOK. De kvalitative opplysningene om kredittrisiko som kreves i henhold til IFRS 7.33, fremstår som svært generelle og med begrenset informasjonsverdi. Det er ikke gitt opplysninger om maksimal eksponering på kredittrisiko, jf. IFRS 7.36 a) eller opplysninger om kredittkvaliteten til finansielle eiendeler som verken har forfalt eller har falt i verdi, jf. IFRS 7.36 c). Det er heller ikke gitt en analyse av finansielle eiendeler som var forfalt på rapporteringstidspunktet, jf. IFRS 7.37.
Aker BioMarine har vist til at fordringene i all hovedsak knyttet seg til selskaper i Aker-konsernet og at det var gitt opplysninger om dette i note 14 og 18. Videre var kundefordringer på selskaper utenfor Aker-konsernet kun 18 MNOK. Foretakets vurdering var derfor at kundefordringenes størrelse tilsa at en aldersfordeling ikke ville gi ny informasjon. Foretaket vil likevel gi ytterligere informasjonen om kredittrisiko, herunder opplysninger om maksimal eksponering for kredittrisiko for alle finansielle eiendeler, aldersfordeling av kundefordringer og avsetninger for verdifall. Dette er innarbeidet i årsregnskapet for 2009.
Finanstilsynet tar dette til etterretning.
Likviditetsrisiko
Det følger av IAS 7.39 a) at det skal gis en forfallsanalyse av finansielle forpliktelser som viser de gjenværende kontraktsmessige forfallene. IFRS 7 B11-B16 gir ytterligere veiledning til utarbeidelse av forfallsanalysen.
Foretaket viser en forfallsanalyse for finansielle forpliktelser i note 22. Tabellen inkluderer kun de finansielle forpliktelser som er klassifisert som rentebærende i balansen, og det er de balanseførte (diskonterte) verdiene som fremgår. Finanstilsynet har bemerket at også eventuelle andre finansielle forpliktelser (både kortsiktige og langsiktige) skal inkluderes i forfallsanalysen. Det er de kontraktsmessige (nominelle) beløpene som skal fremgå, herunder skal fremtidige rentebetalinger tas med i forfallsanalysen.
Det er i årsregnskapet for 2008 ikke gitt noen beskrivelse av hvordan selskapet håndterer den iboende likviditetsrisikoen knyttet til forfallene av finansielle forpliktelser, jf. IFRS 7.39b.
Foretaket innser at en fullstendig tabell som viser alle finansielle forpliktelser til nominelle beløp ville gitt en bedre informasjon og bekrefter at en slik tabell, sammen med utfyllende opplysninger, vil bli inkludert i årsrapporten for 2009. Videre har foretaket bekreftet at en kvalitativ beskrivelse av foretakets retningslinjer for håndtering av likviditetsrisiko vil bli inkludert i fremtidig rapportering. Slike opplysninger er inkludert i årsregnskapet for 2009.
Finanstilsynet tar dette til etterretning.
Markedsrisiko
Det følger av IFRS 7.40-42 at det skal gis en sensitivitetsanalyse for hver type markedsrisiko som foretaket er eksponert for på rapporteringstidspunktet. Det er i årsregnskapet ikke presentert sensitivitetsanalyse verken for renterisiko eller for valutarisiko.
Foretaket erkjenner at de opplysninger som fremkommer i konsernregnskapets note 26 om markedsrisiko ikke tilfredsstiller de krav som fremgår av IFRS 7.40-42 og vil utbedre dette i fremtidig rapportering. Sensitivitetsanalyser med tilhørende kvalitative opplysninger og sammenlignbare størrelser fra tidligere år er inkludert i årsrapporten for 2009 for de relevante markedsrisikoene. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
6. Andre forhold
6.1 Presentasjon av egenkapital i henholdsvis balanseoppstilling og oppstilling over endringer i egenkapital
Egenkapitalen i balansen er kun splittet på aksjekapital og overskuddsfond. Oppstillingen over endringer i egenkapital viser ikke overskuddsfond, men beløpet er splittet på andre kategorier av egenkapital.
Aker BioMarine har opplyst at de i fremtidig rapportering vil benytte de oppstillinger som fremgår av IAS 1.10 med tilstrekkelig spesifisering, jf. IAS 1.54 følgende og IAS 1.106 følgende (revidert IAS 1 som er gjeldende fra og med 1. januar 2009). Foretaket har også endret sine oppstillinger i samsvar med dette i årsrapporten for 2009. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
6.2 Kapitalforvaltning
Aker BioMarine har ikke gitt opplysninger om mål, prinsipper og fremgangsmåter for forvaltning av egenkapital slik det kreves av IAS 1.124 A-C (revidert IAS 1.134-136).
Aker BioMarine tar Finanstilsynets kommentar til etterretning. Informasjon er inkludert i årsrapporten for 2009. Foretaket opplyser også at det, som en konsekvens av Finanstilsynets bemerkning, har utarbeidet retningslinjer for hvilke opplysninger som skal fremkomme vedrørende kapitalforvaltningen i kommende perioder. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
6.3 Ytelser til ledende personer (note 29)
Note 29 til årsregnskapet inneholder ikke sammenligningsinformasjon for ytelser til ledende personer. IAS 1.36 krever at det gis sammenligningsinformasjon for foregående periode for alle beløp som presenteres i finansregnskapet dersom ikke annet er spesifisert i andre standarder eller fortolkninger.
Foretaket er enig i at det skulle vært gitt sammenligningsinformasjon. Sammenlignings-informasjon er gitt i tilsvarende note i årsrapporten for regnskapsåret 2009. Finanstilsynet tar dette til etterretning.
7. Avslutning
Finanstilsynet har ikke vurdert hvorvidt forholdene beskrevet over omfattes av verdipapirlovgivningens regler om informasjonsplikt, jf. vphl § 5-2 første ledd, jf. § 3-2. Finanstilsynet legger til grunn at dette løpende vurderes av foretaket.
Finanstilsynet har oversendt en kopi av dette brevet til foretakets valgte revisor samt til Oslo Børs.
For Finanstilsynet
Siw-Mette Thomassen
seksjonssjef
Tine Svae
seniorrådgiver