Vi skal selv styre utvikling, forvaltning og drift av IT-systemer, men kan benytte ekstern kompetanse til gjennomføring
Publisert: 26. juni 2024
Kapitteloversikt
Vi ønsker kontroll over prosessene og beslutningene som tas i forbindelse med utvikling av IT-systemene, og gjennom det sikre at de støtter våre strategiske mål og behov. Med god intern styring vil vi få bedre integrasjon, samarbeid, ressursutnyttelse og koordinering av IT-initiativer mellom ulike avdelinger og funksjoner i virksomheten. Intern styring legger også til rette for en enhetlig IT-arkitektur, med god endringsevne, lave forvaltningskostnader og redusert risiko for feilsituasjoner.
Intern styring og kontroll forutsetter at Finanstilsynet har tilstrekkelig kapasitet og kompetanse internt. Teknisk kompetanse i kombinasjon med kunnskap om kjernevirksomheten er viktig for å kunne følge opp leveranser innenfor utvikling og forvaltning.
Finanstilsynet skal besitte tilstrekkelig kompetanse til å lede enkle til medium komplekse anskaffelsesprosesser i tråd med gjeldende regelverk. Dette gjelder selve prosessen så vel som kontraktsarbeidet. I anskaffelser med høy kompleksitet vil det være naturlig å benytte ekstern kompetanse.
Systemporteføljen i Finanstilsynet er omfattende og krever stor grad av spesialkompetanse.
Det vil ikke være hensiktsmessig å opprettholde interne fagmiljøer med spisskompetanse innenfor alle teknologiområder, og eksterne kan benyttes til gjennomføring av oppgavene.
For å sikre kontinuitet i virksomhetskritiske systemer er det et mål å styrke Finanstilsynets egen kapasitet på sentrale områder.
Prinsipper for bruk av henholdsvis intern og ekstern kompetanse finnes i vedlegg 2.